Menü Bezárás

Miért jó az arcjóga?

arcjóga

Miért jó az arcjóga?

A testünkhöz hasonlóan az arcunk bőre, csontozata, izomzata is öregszik, de mint ahogy a testünket, úgy az arcunkat is tudjuk edzeni. Az arcjóga gyakorlatokkal rengeteget tehetünk azért, hogy sokáig megőrizzük a természetes adottságainkat és széspégünket, de még arra is képesek vagyunk, hogy a már megereszkedett bőrt és edzetlen izmokat formába hozzuk, miközben a ráncokat is halványítjuk.

Amennyiben az arctorna a szokásunkká válik és rendszeresen alkalmazzuk, olyan rutint építünk be az életünkbe, ami a bőrt támogató arcizmok megerősítését, tonizálását, megemelését és ellazítását teszi lehetővé. Ahogy telik az idő, az arcunk is öregszik: csökken a zsírsejtek mennyisége, csökken a kollagén és elasztin termelése, átalakul a csontszerkezet, és az izomzat is veszít a feszességéből. Ezen a ponton jön képbe az arcjóga, ami az arcizmok tornásztatásával segít: serkenti a vérkeringést, az izmok és a mélyebb szövetek aktivizálást, miközben méregtelenítő hatással is bír.

Mint ahogy eljárunk az edzőterembe, hogy gyakorlatokat végezzünk, ugyanúgy fontos az is, hogy otthon végezzünk rendszeresen arcjóga gyakorlatokat! Ez is egy speciális torna, mellyel az arcban található rengeteg izmot dolgoztatjuk, stimuláljuk.

Fontos, hogy mint bármilyen más típusú edzésnél, az arctorna esetében is legyünk tudatosak. Ebben segítek most néhány hasznos tippel!

1. Ne vigyük túlzásba!

Kezdetben óvatosan végezzük a gyakorlatokat, és idővel, folyamatosan szoktassuk hozzá magunkat az erősebb, mélyebb mozdulatokhoz! Mint a testedzés során, az arctorna esetében sem szabad túl erősen kezdeni már rögtön az elején.

2. Legyen tervünk!

Mikor leülünk a tükör elé, gondoljuk át előre, hogy milyen gyakorlatokat szeretnénk végezni. Ebben nagyon sokat segít a 21 napos Anfisa arcjóga kurzus, amiből rengeteg arctorna gyakorlat elsajátítható.

3. Készítsünk előtte-utána képet!

Csakúgy, mint a testedzésnél, az arcjóga esetében is látványos eredményre számíthatunk. Ha készítünk egy képet az első napon, majd 3-4 hét múlva, magunk is meglepődünk a csodás eredményen, ami nem nem mellesleg további motivációt ad majd!

4. Legyünk türelmesek!

Az arcjóga hosszú távú befektetés a szépségünkbe, el kell telnie néhány hétnek ahhoz, hogy az eredményt lássuk a tükörben, esetleg a környezetünktől is pozitív visszajelzést kapjunk. Kitartóan végezzük a gyakorlatokat, a bókok pedig biztosan nem maradnak el!

 

Ha érdekesnek találtad az írásomat, kövess a Facebook oldalamon is!

Ha pedig szeretnéd elsajátítani a gyakorlatban is, akkor a 21 napos arcjóga kurzusomat ajánlom számodra!